Studiu de caz

Improv for better feedback

In prezentarea de mai jos veti gasi o propunere de workshop si 2 studii de caz (Coca-Cola si ING Bank) in care am folosit improvizatia aplicata pentru a dezvolta competente legate de a da si a primi feedback intr-un mod eficient.

 

Business Improvisation Research Paper

O cercetare interesanta compara profesionistii din business (manageri, executives, CEOs) cu improvizatorii pe un set de competente. Rezultatele sustin ca sunt lucruri pe care oamenii de business le pot invata de la improvizatori:

  • sa asculte cu adevarat
  • sa aiba incredere si sa isi foloseasca creativitatea
  • sa gestioneze situatii noi, imprevizibile etc.

Improv Boosts Leadership Skills - Doctoral Thesis Research

Cercetarea Dr. Farnaz Tabaee a relevat ca managerii iau decizii spontane, intuitive, improvizate 75-90% din timp precum si ca exista foarte mult stres in mediul de business in zilele noastre. In studiu, 67 de lideri din domenii precum: educatie, industria aeronautica, finante, asigurari si productie au participat la un workshop de improvizatie pentru dezvoltarea competentelor de leadership. Analiza a aratat ca:

  • 90% dintre ei au raportat ca si-au dezvoltat abilitatile de ascultare, de a-si exprima gandurile fara sa judece. S-au simtit de asemenea mai increzatori in a-si exprima opiniile fara teama de a gresi sau de fi judecati
  • 81% dintre participanti au raportat ca sunt mai capabili sa accepte greselile membrilor echipei sau ale lor insisi si sa invete din ele.
  • Multi din ei au realizat importanta colaborarii, mai ales cand e vorba de a genera solutii creative
  • la follow-up-ul de dupa o luna s-au simtit imbunatatiri si 100% din participantii prezenti au  fost de acord ca tehnicile de improvizatie aduc valoare in business.